Азық-түлік өнімдерінің сапасын техникалық реттеу: неоинституционалдық тәсіл контексінде теориялық негіздер және Ресей тәжірибесі

Авторлар

  • Е.А. Капогузов Омский государственный университет им. Ф. М. Достоевского
  • Р.И. Чупин Омский государственный университет им. Ф. М. Достоевского

Кілт сөздер:

государственное регулирование, техническое регулирование, продовольственная безопасность, экономика соглашений, Таможенный союз

Аңдатпа

Мақалада техникалық реттеудің тұжырымдамалық негіздері қарастырылады. Нормативтік, теориялық тұжырымдамалар, атап айтқанда жеке, қоғамдық мүдде мен неоконституциялық тәсілдің техникалық реттеу принциптері мен құралдарын қалыптастыруға әсері ашып көрсетіледі.
Ресейде 2002 жылдан соң техникалық реттеу жүйесінің өзгеруі сипатталады. Ресейде «келісімдер экономикасы» тұрғысынан стандарттау мен регламенттеудің қазіргі жүйесінің тиімділігінің көп мағыналылығына сай дәлелдер келтіріледі. Қорытындыда техникалық реттеу саласында институттардың заңдылығын қамтамасыз ету үшін қауіпсіздікті және азық-түлік өнімдерінің сапасын қамтамасыз етуге бағытталған белсенді мемлекеттік саясатты жүргізудің маңыздығы көрсетілді.

##submission.downloads##

Жарияланды

2014-12-22

Дәйексөз келтіру үлгісі

Капогузов, Е., & Чупин, Р. (2014). Азық-түлік өнімдерінің сапасын техникалық реттеу: неоинституционалдық тәсіл контексінде теориялық негіздер және Ресей тәжірибесі. Мемлекеттік басқару және мемлекеттік қызмет, (4), 109–122. Retrieved from https://journal.apa.kz/index.php/path/article/view/502

Журналдың саны

Бөлім

МОДЕРНИЗАЦИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ

Похожие статьи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

Вы также можете начать расширеннвй поиск похожих статей для этой статьи.