Азық-түлік өнімдерінің сапасын техникалық реттеу: неоинституционалдық тәсіл контексінде теориялық негіздер және Ресей тәжірибесі

Автор(лар)

  • Е.А. Капогузов Ф.М. Достоевский атындағы Омбы мемлекеттік университеті
  • Р.И. Чупин Ф.М. Достоевский атындағы Омбы мемлекеттік университеті

Түйін сөздер:

мемлекеттік реттеу, техникалық реттеу, азық-түлік қауіпсіздігі, келісімдер экономикасы, кедендік одақ

Аңдатпа

Мақалада техникалық реттеудің тұжырымдамалық негіздері қарастырылады. Нормативтік, теориялық тұжырымдамалар, атап айтқанда жеке, қоғамдық мүдде мен неоконституциялық тәсілдің техникалық реттеу принциптері мен құралдарын қалыптастыруға әсері ашып көрсетіледі.
Ресейде 2002 жылдан соң техникалық реттеу жүйесінің өзгеруі сипатталады. Ресейде «келісімдер экономикасы» тұрғысынан стандарттау мен регламенттеудің қазіргі жүйесінің тиімділігінің көп мағыналылығына сай дәлелдер келтіріледі. Қорытындыда техникалық реттеу саласында институттардың заңдылығын қамтамасыз ету үшін қауіпсіздікті және азық-түлік өнімдерінің сапасын қамтамасыз етуге бағытталған белсенді мемлекеттік саясатты жүргізудің маңыздығы көрсетілді.

##submission.downloads##


Аннотацияларды қарау саны: 65 |

Жарияланды

2014-12-22

Дәйексөз келтіру үлгісі

Капогузов, Е., & Чупин, Р. (2014). Азық-түлік өнімдерінің сапасын техникалық реттеу: неоинституционалдық тәсіл контексінде теориялық негіздер және Ресей тәжірибесі. Мемлекеттік басқару және мемлекеттік қызмет, (4), 109-122. Электрондық мекен-жай бойынша қол жетімді https://journal.apa.kz/index.php/path/article/view/502

Шығарылым нөмірі

Бөлім

ЭКОНОМИКАНЫҢ АГРАРЛЫҚ СЕКТОРЫН ЖАҢҒЫРТУ